Laatste kenteken

Sinds kort is het mogelijk om via de website van het RDW het laatste uitgegeven kenteken te bekijken. Aan het eind van elke werkdag publiceert het Rijksdienst van het Wegverkeer namelijk het laatst uitgegeven kentekennummer. U kunt aan de hand van dit kentekennummer bijvoorbeeld kijken hoeduur dit voertuig nieuw heeft gekost, daarnaast kunt u ook kijken wat voor soort kenteken uw voertuig gaat krijgen op het moment dat u deze wilt laten keuren.

Uitgifte laatste kenteken

Achter de cijfercombinatie van een kentekenplaat zit een hele theorie, eerder was het namelijk mogelijk om aan de hand van het kenteken het bouwjaar van het voertuig te achterhalen, echter is dit al enkele jaren niet meer zo bij de meeste voertuigen. Daarnaast valt aan het kenteken ook te zien wat voor soort voertuig het is, het kenteken van een motor begon dan ook altijd met een ‘M’, terwijl het kenteken van leden van het Koninklijk Huis begon met de letters ‘AA’.

Op deze manier kon aan de hand van het kenteken een bestuurder of het soort voertuig worden herkend. Het doel van de verschillende kentekencombinaties is om zoveel mogelijk varianten te maken, dagelijks komen er namelijk nieuwe voertuigen van het RDW langs die allemaal een kenteken moeten krijgen met een uniek kentekennummer, het kan tenslotte niet zo zijn dat er twee verschillende voertuigen met hetzelfde kentekennummer rondrijden!

U kunt het laatste kenteken aan het einde van elke werkdag op de website van het RDW vinden, deze publiceert het RDW namelijk elke werkdag op de website.

 

Via de website van het RDW kunt sinds kort het laatste uitgegeven kenteken bekijken. Elke dag worden deze gegevens opnieuw bijgewerkt door de Rijksdienst van het Wegverkeer, zodat u het laatst uitgegeven kentekennummer kunt inzien. Dit gebeurt aan het eind van elke werkdag. Het kentekennummer laat bijvoorbeeld zien wat de prijs is van dit voertuig als u het nieuw zou kopen. Wanneer u uw voertuig wilt laten keuren, kunt u heel precies zien wat voor soort kenteken het gaat krijgen.

Kentekencheck:

Subpagina's

Informatie over

Kentekencheck, APK Keuring, Auto check, Auto afgekeurd, Kenteken vragen, Kenteken informatie, Kenteken checken